O imigrantă româncă primește ajutoare sociale de 25.000 de lire sterline

892
3
O imigrantă româncă primește ajutoare sociale de 25.000 de lire sterline - imigranta-1326919645.jpg
O româncă de 27 de ani din Marea Britanie primește ajutoare sociale de peste 25.000 de lire sterline pe an. Cazul imigrantei, care a convins autoritățile să-i dea și ajutor de locuință, a ajuns în atenția jurnaliștilor britanici care îi prezintă pe larg povestea.

Firuța Vasile a părăsit România în 2007 și a plecat în Regat pentru a-și căuta un loc de muncă, scrie The Daily Mail. De atunci, femeia în vârstă de 27 de ani este vânzătoare volantă de presă în orașul Bristol și câștigă săptămânal circa 100 de lire sterline.

Ea vinde pe stradă revista The Big Issue, înființată chiar pentru a asigura un venit persoanelor sărace. O cumpără cu o liră pe exemplar și o vinde apoi la un preț dublu. Pe lângă venitul obținut din vânzarea revistei, Firuța Vasile, care este mamă a patru copii, primește și ajutoare sociale în valoare de peste 25.000 de lire sterline pe an.

Săptămâna aceasta, femeia a reușit să obțină în instanță dreptul la un ajutor pentru locuință, deși nu are un loc de muncă stabil așa cum cere legea. Tribunalul a decis, însă, că femeia poate fi încadrată la liber-profesioniști și poate primi acești bani. Ministrul Muncii a declarat că nu este de acord cu decizia instanței.

Comentează știrea

anca
19 ianuarie 2012
pomanagii

binenteles, suntem un popor de pomanagii, atat in tara cat si in strainatate.aici nu ne mai convine, facem greva, in afara, dam in judecata. la munca fratilor, doar asa ne ridicam nu sa asteptam sa pice para...

unul mai documentat
19 ianuarie 2012
Ineptii pt adormirea nemultumitilor nostrii

dumneavoastra acolo la Cuget" stati f prost cu informatiile.Sa ne gandim: 25.000lire sterline pe an plus 100 pe saptamana fac cu aproximatie 30.000.Adica cam 35.000€ pe an,deci 3000€ pe luna!!!Asta care a scris articolul are vreo notiune de aritmetica?3000€ pe luna este salariul pe luna a unui prof de liceu cu cel putin 10ani vechime,tolomacule!Sau doua luni de salariu al unui functionar la posta.Nu inteleg de unde culege-ti informatiile ca sa dezinformati lumea,sau poate ca chiar asta este politica ziarului?In plus, jurnalul nu se poate vinde dublu ci se revarsa societatiei de binefacere care il tipareste jumatate din valoare,ca in toate celelalte tari occidentale.

jaet
21 ianuarie 2012
OROMANCA LA BRISTOL

comentarile sunt nule,femeia are un statut in ANGLIA,si este tratata ca toti ceilalti englesi,singura cu patru copii ,munceste dar nu obtine destui bani pentru 5 persoane ,asta este legea si in CANADA este la fel ,tu alergi muncesti dar nu poti sa faci m-ai mult,este corect.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6079 secunde