Nici morți nu-și găsesc liniștea! Cadavrele teroriștilor care au atacat Europa, luni întregi la morgă, înainte de a fi înhumate

234
Nici morți nu-și găsesc liniștea! Cadavrele teroriștilor care au atacat Europa, luni întregi la morgă, înainte de a fi înhumate - cadavreteroristi-1500388517.jpg

Articole recomandate

Cadavrele teroriștilor care au comis atacuri în țări europene pot fi depozitate luni întregi la morgă, înainte de a fi înhumate, așa cum s-a întâmplat cu resturile pământești ale lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel, tunisianul radicalizat care a intrat anul trecut, la 14 iulie, cu camionul în oamenii care asistau pe celebrul bulevard Promenade des Anglais din Nisa, la focurile de artificii de Ziua Națională a Franței, ucigând 86 de oameni și rănind peste 400, relatează cotidianul spaniol La Vanguardia. De atunci, cadavrul său a fost depozitat aproape 12 luni într-o morgă a serviciilor de medicină legală din orașul Nisa și abia la 30 iunie a fost repatriat serviciului de medicină legală de pe lângă spitalul Charles-Nicholle din Tunis. Aici va fi sau a fost înhumat de familie într-o ceremonie în satul său natal, M’saken, din estul țării, într-un loc care nu va fi făcut public și care va rămâne anonim, potrivit procurorului din Nisa, Jean-Michel Pretre.

De altfel, înhumarea teroriștilor provoacă o adevărată controversă: după un atentat atât de tragic, teroristul trebuie înhumat în același loc cu victimele sale? În Europa nu există un răspuns comun, notează La Vanguardia, care dă exemplu chiar Nisa, unde, în timpul campaniei electorale pentru alegerile legislative, un candidat a protestat vehement la ideea că Lahouaiej Bouhlel ar putea fi înhumat într-un cimitir local.

Amedy Coulibaly, teroristul care a luat ostatici într-un magazin evreiesc după atacul de la Charlie Hebdo din ianuarie 2015, a trebuit să fie înhumat în Thiais, la Paris, deoarece Mali, țara sa natală, a blocat în ultimul moment repatrierea cadavrului pe care nu a dorit să-l înhumeze nici municipalitatea din Fontenay-aux-Roses, din Franța, unde locuia teroristul.

În cazul teroriștilor, majoritatea primarilor se opun înhumării și, dacă sunt obligați, o fac aproape întotdeauna în deplin anonimat pentru a evita ca mormântul să devină țintă a profanărilor sau a pelerinajelor.

"Nu vreau să-i transform în martiri pentru anumiți oameni", a declarat la vremea respectivă primarul din Reims, Arnaud Robinet, când a fost înhumat în orașul său Said Kouachi, unul dintre teroriștii de la Charlie Hebdo. Fratele lui, Sherif, a fost îngropat noaptea la Gennevilliers.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6842 secunde