Negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, lansate oficial la Bruxelles

140
Negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, lansate oficial la Bruxelles - negocieri-1497875060.jpg

Articole recomandate

Negociatorul-șef al Uniunii Europene privind Brexit-ul, Michel Barnier, a lansat, ieri, discuțiile cu Marea Britanie în legătură cu ieșirea din blocul comunitar, în prezența ministrului britanic însărcinat cu acest dosar, David Davis, venit la Bruxelles, informează AFP, consultată de Agerpres. 


"Astăzi (n.r. - ieri), lansăm negocierile pentru retragerea ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană", a declarat, pe un ton solemn, Michel Barnier, după ce a dat mâna cu omologul său britanic, David Davis. "Scopul acestei prime întâlniri este identificarea priorităților și stabilirea programului de întâlniri", a adăugat el. 


Negociatorii celor două părți au convenit să rămână la data stabilită de 19 iunie pentru începerea discuțiilor, chiar dacă premierul britanic Theresa May pornește de pe o poziție slăbită după rezultatul neconvingător în alegerile anticipate recente, pe care le-a convocat în speranța că își va consolida mandatul pentru aceste negocieri cu UE. 


v v v


Marea Britanie mizează pe un "rezultat fericit" atât pentru Londra, cât și pentru Uniunea Europeană în negocierile privind Brexit-ul, care au început, ieri, la Bruxelles, a dat asigurări ministrul de Externe britanic Boris Johnson. 


"Consider că întregul proces va duce la un rezultat fericit", a spus Johnson, la sosirea la o reuniune cu omologii săi din UE la Luxemburg. "Cred că acestea pot fi gestionate cu profit și onoare pentru cele două părți", a afirmat el în legătură cu discuțiile demarate, la Bruxelles, între negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, și ministrul britanic pentru Brexit, David Davis. 


"Bineînțeles că vor exista numeroase discuții privind natura acordului pe care îl vom încheia și discuții privind banii", a recunoscut Johnson, făcând referire la "factura" de divorț, estimată la cel puțin 60 miliarde de euro pe care le cere UE de la Londra. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7151 secunde