Motorul de rachetă nord-coreean nu are putere să lovească Statele Unite

187
Motorul de rachetă nord-coreean nu are putere să lovească Statele Unite - motorulderacheta-1490106943.jpg

Articole recomandate

Motorul de rachetă testat de Coreea de Nord la sfârșitul săptămânii trecute pare a fi destinat lansării de sateliți, mai degrabă decât unei rachete balistice intercontinentale, a afirmat, luni, John Schilling, expert american în domeniul aerospațial, citat de Yonhap și Reuters.


"Cu patru motoare de ghidare și un singur nucleu, motorul este probabil destinat utilizării independente, nu în grupuri. Dintre proiectele de rachete nord-coreene pe care le cunoaștem în prezent, acest motor s-ar potrivi cel mai bine ca a doua treaptă a unui nou vehicul pentru lansarea sateliților, cunoscut provizoriu ca Unha-9", susține expertul, care crede că diametrul propulsorului este prea mare pentru oricare din rachetele cunoscute dezvoltate de Coreea de Nord.


Purtătorul de cuvânt al ministerului american al Apărării, căpitanul Jeff Davis, a refuzat să ofere o evaluare precisă a testului, dar a afirmat că acesta "corespunde modelului observat la Coreea de Nord, de a continua dezvoltarea programului său de rachete balistice".


Phenianul a afirmat în mod repetat că rachetele sale sunt parte a programului spațial. Cu toate acestea, Consiliul de Securitate al ONU a interzis prin rezoluții lansarea rachetelor din Coreea de Nord, pe motiv că experimentele pot constitui o acoperire pentru testarea unor arme cu rază lungă de acțiune. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde