Moldova a decis să castreze pedofilii. Află în ce alte țări s-a luat această măsură

549
Moldova a decis să castreze pedofilii. Află în ce alte țări s-a luat această măsură - moldova-1338045232.jpg

Articole recomandate

Pedofilii vor fi pedepsiți dur în Moldova. Președintele Republicii Moldova a promulgat legea privind castrarea chimică a pedofililor. În România, o lege similară zace uitată prin sertarele Parlamentului.

Legea nu a fost adoptată ușor în Republica Moldova. Inițial, președintele Republicii, Nicolae Timofti, a retrimis legea Parlamentului, pe motiv că măsura ar fi ineficientă. O injecție ar costa în jur de 500 de euro, iar efectul ar dura doar trei luni. Parlamentarii au respins argumentele președintelui moldovean și au retrimis legea la promulgare.

"Analizând obiecțiile președintelui, Comisia Juridică a constatat că acestea nu conțin propuneri concrete", a susținut în Parlamentul moldovean Victor Popa, președintele Comisiei Juridice.

Pedeapsa castrării chimice a pedofililor există în mai multe țări precum Suedia, Germania, Polonia, Rusia, Canada sau state din America.

În România un proiect similar se află blocat în comisiile din Camera Deputaților, după ce a fost adoptat tacit de Senat.

Inhibarea chimică a impulsurilor sexuale se aplică ca o pedeapsă suplimentară, în cazurile cu circumstanțe agravante, pe lângă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Circumstanțele agravante în cazurile de pedofilie sunt situațiile în care: minorul este rudă de gradul 1 cu agresorul, se află în îngrijirea sau educarea acestuia, agresiunea sexuală are drept scop realizarea unor materiale pornografice sau în cazuri de recidivă.

Inițiatorii au prevăzut și acordarea de consiliere psihologică după aplicarea acestei măsuri, pentru o reintegrare ușoară a acestora în societate. De altfel, senatorii din comisia juridică, care au respins acest proiect, au invocat trauma psihică și fizica care le-ar fi produsă pedofililor prin castrare. Decizia finală o vor lua deputații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde