Mișcarea Cinci Stele din Italia, acuzată de ipocrizie

287
Mișcarea Cinci Stele din Italia, acuzată de ipocrizie - miscarea-1483449924.jpg

Articole recomandate

Mișcarea Cinci Stele din Italia (M5S, anti-establishment) a precizat că nu le va cere automat politicienilor săi să demisioneze dacă vor ajunge să facă obiectul unei anchete, stârnind acuzații de ipocrizie la adresa sa, relatează agenția Reuters.

M5S, cel mai mare grup de opoziție din Italia, s-a prezentat ca o contrapondere pe deplin morală față de partidele tradiționale, care s-au confruntat în mod repetat cu anchete de corupție în ultimii aproape 25 de ani.

În cadrul unui "cod de conduită" în șase puncte, postat pe blogul său, Beppe Grillo afirmă că fiecare oficial al M5S care este cercetat trebuie să informeze imediat comitetele centrale ale Mișcării, dar că nu va fi luată automat o decizie. Potrivit lui Grillo, toți parlamentarii trebuie să fie "ireproșabili din punct de vedere etic" și că le revine comitetelor centrale al M5S să evalueze aceasta separat de procesele legale.

Reacționând la declarațiile lui Grillo, Maurizio Gasparri, membru al Forza Italia, formațiunea fostului premier Silvio Berlusconi, a scris pe Twitter: "Noi legi pentru micii Grillo. Dacă persoana anchetată este de la alt partid, atunci lapidare imediată. Dacă este unul de-al lor, atunci ei sunt de neatins". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4556 secunde