Manevre militare ruso-belaruse

Minskul invită reprezentanți din șapte țări din regiune ca observatori

171
Minskul invită reprezentanți din șapte țări din regiune ca observatori - minsk-1505648289.jpg

Articole recomandate

Belarus a anunțat, sâmbătă, că a invitat reprezentanți din șapte țări din regiune, între care țările baltice, Polonia și Ucraina, să observe manevrele militare comune de anvergură cu Rusia care se desfășoară pe teritoriul său, informează AFP.

"Belarus a invitat reprezentanți ai Letoniei, Lituaniei, Estoniei, Poloniei, Suediei, Norvegiei și Ucrainei ca observatori ai exercițiilor Zapad-2017 din 16-20 septembrie", a declarat, într-un comunicat, Ministerul Apărării belarus.

"Astăzi (n.r. - sâmbătă), doi reprezentanți ai fiecărei țări invitate au sosit la Minsk pentru a observa manevrele începute joi și care urmează să se încheie la 20 septembrie", se precizează în document.

Această invitație corespunde "dorinței de cooperare și bunei înțelegeri între vecini, precum și principiilor de reciprocitate, deschidere și transparență", potrivit comunicatului.

Circa 12.700 de militari belaruși și ruși urmează să fie desfășurați în Belarus, în cadrul manevrelor Zapad-2017 (Vest-2017), potrivit Moscovei, dar Lituania și Estonia susțin că exercițiul va mobiliza de fapt 100.000 de soldați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5892 secunde