Merkel și Putin negociază ÎN SECRET un plan de pace în Ucraina: Crimeea în schimbul gazelor

151
Merkel și Putin negociază ÎN SECRET un plan de pace în Ucraina: Crimeea în schimbul gazelor - putinimerkelsituaiadinucrainased-1406812875.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin negociază în secret un plan privind soluționarea pașnică a crizei din Ucraina, prin care, în schimbul suveranitățiii Crimeei, să fie acordate garanții în domeniul securității energetice și comerțului, dezvăluie The Independent online.


Potrivit publicației britanice, planul de pace la care lucrează Merkel și Putin se articulează în jurul a două ambiții principale, și anume stabilizarea frontierelor Ucrainei și furnizarea țării - aflate în dificultate financiară - a unui ajutor economic consistent printr-un nou acord în domeniul energiei care să asigure securitatea livrărilor de gaze.


Cel mai controversat lucru constă în faptul că, în cazul în care planul lui Merkel va fi acceptat de către ruși, comunitatea internațională va fi nevoită să recunoască independența Crimeei și anexarea ei de către Rusia, un lucru pe care anumiți membri ONU l-ar putea considera greu de acceptat.

Potrivit ziarului, surse apropiate acestor negocieri secrete afirmă că prima parte a planului, cu privire la stabilizare, cere Rusiei să-și retragă sprijinul financiar și militar acordat diverselor grupări separatiste care operează în estul Ucrainei. În cadrul unui eventual acord, această regiune ar urma să primească anumite puteri descentralizate, notează Mediafax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3932 secunde