Medicii de familie nu mai au formulare pentru a prescrie medicamente pentru afecțiuni psihice

73165
De aproape o lună de zile, medicii de familie constănțeni sunt în criză de rețete pentru eliberarea de medicamente psihotrope, utilizate pentru tratarea afecțiunilor psihice. În această categorie întră medicamente precum diazepam, distonocalm, codeină.
"Este vorba despre rețetele verzi. Sunt destul de mulți pacienți care au nevoie de prescrieri. Spre exemplu, nu pot să prescriu fenobarbital pentru pacienții epileptici!", ne-a declarat dr. Fitnat Curtamet, medic de familie în Constanța. Formularele se ridică de la sediul Autorității de Sănătate Publică (ASP).
Dr. Tanța Culețu, directorul adjunct al ASP Constanța, ne-a declarat că problema va fi rezolvată săptămâna viitoare. "Marți vom face comanda, iar într-o zi - două o vom primi", a explicat dr. Culețu.
Probleme au apărut după ce toate autoritățile de sănătate publică din țară au primit un memorandum de austeritate, semnat de Ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, și de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. Potrivit acestui memorandum, contractele de achiziții au fost drastic restricționate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5711 secunde