Mediatorii internaționali reiau negocierile de pace în Siria

108
Mediatorii internaționali reiau negocierile de pace în Siria - 444570800-1488302685.jpg

Articole recomandate

Rusia speră că, la Geneva, reluarea negocierilor pe tema Siriei, după o întrerupere de zece luni, va aduce într-un sfârșit pacea în această țară. Mediatorii internaționali au speranțe moderate în privința succesului actualei runde de negocieri și reamintesc părților aflate în conflict că au o responsabilitate istorică de a pune capăt războiului, care face ravagii în Siria. 


Negocierile de pace intersiriene desfășurate în mai multe runde la Astana, Kazahstan, au permis într-un final aducerea la aceeași masă a reprezentanților Guvernului de la Damasc și opoziție. Până acum, cele două tabere discutau prin intermediari în săli separate. Având mai multă influență asupra regimului de la Damasc, Rusia a cerut armatei siriene să înceteze raidurile aeriene pe toate durata negocierilor de la Geneva.


"Discuțiile s-au finalizat cu un rezultat neașteptat, care nu a mai fost până acum. S-a creat un mecanism de control al încetării focului și, la drept vorbind, cel mai important lucru este fundamentul principal pe baza căruia vor continua negocierile de pace de la Geneva", a spus Vladimir Putin.


Rusia, Turcia și Iranul au reușit la sfârșitul anului trecut să instituie un acord de încetare a focului. Armistițiul a fost încălcat în repetate rânduri. Dar, totuși, intensitatea luptelor în Siria a scăzut.


.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2279 secunde