Marinarii dispăruți în Japonia au fost găsiți morți în distrugătorul american avariat

199
Marinarii dispăruți în Japonia au fost găsiți morți în distrugătorul american avariat - marinarii-1497789756.jpg

Articole recomandate

Operațiunea de căutare a trupurilor celor șapte marinari americani dați dispăruți în urma coliziunii distrugătorului USS Fitzgerald cu o navă cargo filipineză, sâmbătă dimineață, în largul coastelor Japoniei, a luat sfârșit după găsirea unui număr de cadavre, a anunțat duminică Marina militară a SUA, transmit DPA și Reuters.


Viceamiralul Joseph Aucoin a precizat că operațiunile de căutare s-au încheiat, dar că nu vor fi făcute publice alte detalii înainte ca familiile victimelor să fie informate.


"Nu vă pot spune cât sunt de mândru de echipaj și de ceea ce a făcut pentru a salva această navă", a declarat viceamiralul Aucoin. "Ei au împiedicat ca această navă să se scufunde", a mai adăugat Aucoin, adresându-le mulțumiri din inimă aliaților japonezi pentru că au venit în ajutorul distrugătorului. 


Potrivit unui comunicat al Flotei a 7-a americane, mai mulți marinari dați dispăruți în coliziunea dintre distrugătorul USS Fitzgerald și o navă comercială filipineză au fost găsiți morți pe nava militară avariată.


Comunicatul nu specifică numărul acestora, dar, conform presei japoneze, toți cei șapte marinari dați dispăruți au fost găsiți morți.


"Pe măsură ce echipele de salvare au avut acces la spațiile avariate în urma ciocnirii, (...) marinarii dispăruți au fost găsiți în cabinele de dormit inundate. Corpurile lor sunt în prezent transferate la spitalul naval din Yokosuka (centru-est), unde vor fi identificați", se spune în comunicatul citat.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.263 secunde