Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE

140
Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE - marea-1500906373.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic al Comerțului, Liam Fox, a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

În emisiunea Andrew Marr Show de la BBC, ministrul britanic a afirmat că un acord de tranziție de doi ani, mai mult sau mai puțin, este necesar pentru luarea unor decizii privind investițiile având certitudinea unei relații viitoare a Marii Britanii cu UE.

"Doresc să ieșim din UE la sfârșitul lunii martie, în 2019. Acum de îndată ce am făcut aceasta, ce ne-am îndeplinit promisiunea față de poporul britanic, putem analiza ceea ce vom face pentru a asigura o tranziție ușoară", a explicat el.

O perioadă de tranziție de 24 de luni "fie că este vorba de 23, fie că este vorba de 25, acesta nu este o mare problemă" după ce am așteptat peste 40 de ani să părăsim UE, dar perioada trebuie să fie limitată și Marea Britanie trebuie să știe condițiile acestei perioade, a menționat oficialul britanic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4993 secunde