Liniște și pace! O nouă încetare a focului, în estul Ucrainei

166
Liniște și pace! O nouă încetare a focului, în estul Ucrainei - armistitiuucrainarazboi-1487509741.jpg

Articole recomandate

Un armistițiu între armata ucraineană și rebelii separatiști din estul Ucrainei va intra în vigoare azi, după un acord încheiat de Ucraina, Rusia, Germania și Franța - formatul Normandia - în cadrul unei reuniuni ministeriale desfășurate la Munchen, a anunțat sâmbătă șeful diplo-mației ruse, Serghei Lavrov.


"Este un lucru pozitiv faptul că Grupul de contact (miniștrii de Externe ucrainean, rus, german și francez) s-a pus de acord încă o dată asupra debutului încetării focului pe 20 februarie", a declarat Lavrov, precizând că Acordul se referă și la "începerea retragerii armamentului greu" din estul Ucrainei.


"Formatul Normandia a examinat în ce stadiu se află acordurile convenite de președinții Rusiei, Franței și Ucrainei și de cancelarul german în octombrie la Berlin. Am constatat că nu există mari progrese referitoare la rezultatele deciziilor luate la Berlin", a adăugat el, citat de agerpres.ro.


Conflictul militar dintre armata ucraineană și separatiștii proruși, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu circa 10.000 de morți până în prezent. În pofida încetării focului instaurate la finalul lunii decembrie 2016, confruntările armate din estul Ucrainei au devenit aproape cotidiene. 


De la începutul lunii februarie circa 30 de persoane și-au pierdut viața în aceste violențe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.7619 secunde