Legea avortului, în dezbatere publică

422
1

Articole de la același autor

Tragedia de la Neamț, unde o fetiță de 11 ani a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei, poate schimba legea avortului.
Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, este de părere că ar trebui organizată o dezbatere publică pe tema întreruperii de sarcină, după ce comisia de etică a maternității din Iași a decis că întreruperea sarcinii de 20 de săptămâni ar pune în pericol viața copilei.
Nicolăescu vrea să se stabilească până la ce vârstă de sarcină se pot face avorturi.
Conform legislației în vigoare, avorturile sunt permise la sarcinile mai mari de 14 săptămâni numai dacă viața mamei este pusă în pericol sau dacă fătul are malformații grave.
Medicii din Piatra Neamț, localitatea unde trăiește fata, au recomandat întreruperea sarcinii, considerând că fata este prea mică, însă cadrele medicale din Iași s-au opus acestei decizii.
"Atunci când s-a creat legea în România, nimeni nu s-a gândit că se poate ajunge și la asemenea situații. Poate că ar trebui să facem o modificare legislativă, în sensul de a se permite legal intervenția medicului, pentru a întrerupe o sarcină, chiar dacă ajunge la o formă foarte evoluată, în care fătul poate fi viabil. Ar trebui făcută o dezbatere publică, să vedem ce zic și cetățenii României, ce zice Biserica, ce zic politicienii", a declarat ministrul Sănătății.

Comentează știrea

adela s
16 august 2011
pro viata

nu e legea curenta destul de tragica, mai trebuie sa o inrautatim? avortul este o crima premeditata, sangeroasa si cruda mai ales ca este initiata de mama asupra proriului ei sange, viata din viata ei, o fiinta neinovata..,Daca mamele nu ii doresc, Dumnezeu ii doreste, si ghici cine va avea de pierdut? mama va ramane cu disperarea, cu noptiile nedormite din cauza cosmarelor, ci vinovatia si ura pt sine pe viata, si apoi pt eternitate...inainte de avort puneti mamele fata in fata cu toata grozavia faptei, cu distrugerea care acesta o va face, nu doar fizic, cu asta se poate trai, ci sufleteste!!!!!!! Dumnezeu da viata, cine esti tu sa o iei?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8843 secunde