Le-a ajuns cuțitul la os! Luptători ISIS, travestiți în femei și machiați, în încercarea de fugi

189
Le-a ajuns cuțitul la os! Luptători ISIS, travestiți  în femei și machiați, în încercarea de fugi - statislamictrabestiri-1500816525.jpg

Articole recomandate

Cu o sumedenie de militanți ai Stat Islamic capturați și duși în închisori, sute dintre aceștia încearcă să fugă din orașul Mosul apelând la diferite tertipuri. Mulți militanți ai organizației teroriste apelează la deghizări în femei, însă părul lor facial îi dă de gol, potrivit Daily Mail.

Orașul irakian Mosul a fost eliberat de controlul organizației teroriste Stat Islamic după nouă luni de conflict.

La 9 iulie, premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat victoria asupra rețelei teroriste Stat Islamic în orașul Mosul. Serviciile de securitate irakiene, ajutate de coaliția internațională coordonată de Statele Unite, au încercat încă din octombrie 2016 să elibereze vestul orașului Mosul, considerat un bastion al Stat Islamic.

Cu o sumedenie de militanți ai Stat Islamic capturați și duși în închisori, sute dintre aceștia încearcă să fugă din oraș apelând la diferite tertipuri. Mulți militanți ai organizației teroriste apelează la deghizări în femei, însă părul lor facial îi dă de gol.

Membri ai armatei irakiene au distribuit pe rețelele de socializare fotografii cu militanți Stat Islamic, care au încercat să fugă din oraș costumați în haine de femei, însă uitând să își radă bărbile și mustața.

Astfel, un jihadist care a vrut să părăsească orașul Mosul, a apelat la acest "truc", îmbrăcându-se în haine de femeie și cu machiaj pe chip, a fost prins de autoritățile irakiene după ce a uitat să își radă părul facial.

În mai multe fotografii făcute publice de armata irakiană, bărbatul s-a pudrat, și-a machiat ochii, s-a dat cu ruj, dar mustața și barba l-au dat de gol.

Alte fotografii reprezintă bărbați purtând sutiene buretate ca truc pentru a părea femei și a fugi din oraș. Vechea zonă a orașului Mosul a fost făcută una cu pământul în războiul contra Stat Islamic.

Efectul luptelor, care s-au încheiat, poate fi văzut în imaginile care surprind orașul înainte și după confruntări, în mai multe fotografii făcute din satelit.

Forțele irakiene, sprijinite de SUA, au reușit să elibereze Mosulul de gruparea Stat Islamic, dar costurile au fost majore, mai ales în partea de vest a orașului, 10.000 de clădiri fiind distruse în decursul conflictului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4591 secunde