Kim Jong-un se laudă! Deține ultimul model de rachetă ce poate transporta focoase nucleare

153
Kim Jong-un se laudă!  Deține ultimul model de rachetă  ce poate transporta focoase nucleare - jimjongunselauda-1494850189.jpg

Articole recomandate

Regimul nord-coreean a anunțat, ieri dimineață că ultima lansare a unei rachete balistice a demonstrat că aceasta poate să transporte o focoasă nucleară "mare și puternică". Acest anunț vine după ce regimul a lansat în urmă cu o zi un nou tir de rachetă balistică, primul de la alegerea noului președinte de la Seul.


Liderul Kim Jong-un a supravegheat personal lansarea rachetei Hwasong-12, care a ajuns la o altitudine de 2.111 kilometri și a zburat 787 de kilometri în direcția Rusiei, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei.


Potrivit presei nord-coreene, acest test a avut drept scop "verificarea specificațiilor tactice și tehnologice ale noilor rachete balistice, care sunt capabile să transporte focoase nucleare mari și puternice".


De asemenea, regimul nord-coreean a avertizat împotriva unei provocări din partea Statelor Unite, precizând că "atât con-tinentul american, cât și operațiunile din Pacific" sunt în raza de acțiune a rachetelor balistice lansate de Phenian. 


Experții sud-coreeni au explicat că ultima rachetă a fost lansată în apropierea localității Kusong și a zburat deasupra țării și a Mării Japoniei, înainte de a se prăbuși la aproxi-mativ 100 de kilometri de orașul rus Vladivostok. Însă, Rusia a susținut că racheta a căzut la peste 500 de kilometri de țărmurile sale și de Vladivostok, potrivit news.ro.


Ministrul Apărării de la Tokyo a precizat că racheta a ajuns la o altitudine de 2.000 de kilometri și a zburat pentru aproximativ 30 de minute. "Este posibil să fie vorba de un nou tip de rachetă", a declarat ministrul Tomomi Inada. De asemenea, altitudinea ridicată și timpul lung de zbor indică că este vorba de o rachetă cu rază extinsă de acțiune, potrivit unui codirector al Uniunii Cer-cetătorilor Îngrijorați.


Acest cercetător a explicat că racheta ar putea să lovească insula americană Guam din Oceanul Pacific. În Guam este situată baza aeriană Andersen, unde armata depozitează mai multe bom-bardiere, precum B-1, B-2 și B-52.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4986 secunde