Kim Jong-un nu se oprește! A lansat o nouă rachetă

185
1
Kim Jong-un nu  se oprește! A lansat o nouă rachetă - kimjonguncoreearacheta-1495458568.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a confirmat, ieri dimineață, că a lansat cu succes o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune, a indicat agenția oficială KCNA, adăugând că această armă este de acum gata pentru a fi utilizată în operațiuni militare.

Potrivit KCNA, liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat tirul și aprobă desfășurarea acestui sistem de armă.

Racheta a fost o variantă terestră a celor lansate de pe un submarin și care utilizează combustibil solid ce permite o aprindere imediată.

"Datele tactice și tehnice sunt conforme cererilor Partidului, iar acest tip de rachetă trebuie să fie produs rapid la scară largă pentru a înzestra forța strategică a KPA" (armata populară coreeană), a adăugat Kim Jong-Un, cu referire la armata nord-coreeană, citat de KCNA.

Conform statului major inter-arme sud-coreean, racheta a fost lansată din Pukchang și a parcurs circa 500 kilometri înainte de a cădea în marea Japoniei.

La cererea SUA, Coreii de Sud și Japoniei, care au condamnat cu putere acest nou tir de rachetă nord-coreean, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni azi.

Acest nou tir survine la o săptămână de la lansarea de către Phenian a unei rachete cu rază intermediară, Hwasong-12, care a parcurs circa 700 de kilometri.

Tirul de rachetă de duminică este al 11-lea de la începutul anului, după zeci de tiruri și două teste nucleare în 2016, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

ion
22 mai 2017
sttit deja ce se va intampla maine!?

Astazi suntem in 22.05.2017, luni. Stirile dvs din rubrica actual sunt deja de maine marti 23.05.2017?! LOL

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0995 secunde