Kim Jong-un jubilează: Tot teritoriul SUA poate fi lovit

298
2
Kim Jong-un jubilează: Tot teritoriul SUA poate fi lovit - kimjongun-1501327321.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că testul cu rachetă intercontinentală de vineri înseamnă că tot teritoriul Statelor Unite poate fi lovit, de acum încolo, de Phenian, anunță sâmbătă agenția oficială nord-coreeană KCNA, preluată de AFP.


Kim Jong-un a declarat că testul a demonstrat capacitatea Coreei de Nord să lanseze un tir "oriunde și oricând", potrivit agenției, care adăugă: "Liderul a declarat cu mândrie că testul confirmă totodoată că teritoriul continental al SUA este în raza noastră de acțiune".

Departamentul american al Apărării a anunțat vineri că racheta trasă de Phenian era o rachetă intercontinentală (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri înainte de a-și încheia traiectoria în mare.

"Analiza noastră este că era o rachetă balistică intercontinentală, ceea ce era de așteptat", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului. Această rachetă, a doua ICBM lansată de Phenian, "a fost trasă de la Mupyong-ni și a zburat aproximativ 1.000 de kilometri înainte să cadă în apele Mării Japoniei", a precizat el.

Racheta a căzut la 90 de mile marine (167 de kilometri) de insula japoneză Hokkaido, a detaliat oficialul american. El a subliniat că lansarea nu a reprezentat vreo amenințare la adresa Americii de Nord și că sunt în curs alte analize.



Comentează știrea

asta-i dobitoc?
30 iulie 2017
pentru a putea lovi

un stat, nu e suficient sa ai vectori purtatori (lenti, vizibili) mai trebuie sa depasesti si apararea aa si ar a inamicului. Ori la capitolul asta... nu aveti nimic.

Nu-i dobitoc
30 iulie 2017
Asta-i pus sa intarate cainii

Probabil l-a pus cineva(China sau Rusia),l-a pus sa bage batul prin gard ca sa-i intarate pe americani.Se urmareste un conflict(poate nuclear) intre SUA si Coreea de Nord.Noroc ca americanii nu sunt idioti,ca Kim Jong-un.

Răspuns la: pentru a putea lovi
Adăugat de : asta-i dobitoc?, 30 iulie 2017
un stat, nu e suficient sa ai vectori purtatori (lenti, vizibili) mai trebuie sa depasesti si apararea aa si ar a inamicului. Ori la capitolul...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3245 secunde