Japonia, devastată după trecerea taifunului Talas

1131
Japonia, devastată  după trecerea taifunului Talas - japonia-1315230749.jpg
Echipele de intervenție au reluat, ieri, căutările în Japonia, după trecerea taifunului Talas, care s-a soldat cu cel puțin 25 de morți și peste 50 de dispăruți în vestul țării, au anunțat presa și autoritățile.

Ploile torențiale provocate de acest ciclon, care a atins coastele nipone sâmbătă, au cauzat revărsarea unor râuri, inundații și alunecări de teren, care au luat mai multe clădiri, inclusiv case de locuit.

Acest ciclon este cel mai mortal din Japonia după cel din octombrie 2004, soldat cu aproape o sută de morți.

"Ne străduim să aducem situația sub control. Electricitatea este întreruptă și distrugerea drumurilor împie-dică vehiculele noastre să intre în zonele sinistrate", a explicat un reprezentant al pompierilor din orașul Tanabe, din prefectura Wakayama (centru-vest), cea mai afectată de taifun.

La Nachikatsuura, un pod feroviar a fost luat de ape, imaginile prezentate de televiziuni arătând copaci rupți, case distruse și mașini izbite de ziduri. Primarul acestei localități, Shinichi Teramoto, în vârstă de 58 de ani, a plătit un tribut greu în timp ce conducea pe teren operațiunile de intervenție: casa sa a fost inundată, iar soția și fiica sa de 24 de ani au fost date dispărute, chiar în ziua logodnei tinerei.

Duminică, acest taifun venit din Oceanul Pacific a părăsit arhipelagul nipon și evoluează în Marea Japoniei, dar ploile și rafalele de vânt au rămas violente după trecerea sa, îngreunând operațiunile de intervenție. Întrucât puterea sa a scăzut, Talas a fost retrogradat, devenind depresiune tropicală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde