Italia, lovită de patru cutremure. Avalanșă peste un hotel, soldată cu morți și dispăruți

270
Italia, lovită de patru cutremure. Avalanșă peste un hotel,  soldată cu morți și dispăruți - avalansaitalia-1484837731.jpg

Articole recomandate

Mai mulți oameni au decedat în urma unei avalanșe produse în zona unui hotel din regiunea Abruzzo, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, a anunțat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene, potrivit BBC News online.

Potrivit presei internaționale, în hotel ar fi fost cazate 30 de persoane.

"Aproximativ 30 de persoane, atât turiști, cât și angajați ai hotelului Rigopiano din Farindola nu au fost găsite", a declarat șeful protecției civile, Fabrizio Curcio.

Două persoane au fost găsite și salvate de sub zăpadă, imediat după avalanșă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenției italiene Agi.

Doi bărbați, care se aflau în afara hotelului în momentul în care a lovit avalanșa, au dat alarma.

"Sunt în viață pentru că m-am dus să iau ceva din mașină", a mărturisit unul dintre ei, Giampiero Parete, conform publicației Repubblica.

Antonio Crocetta, liderul unui grup de poliție alpină implicat în acțiunile de căutare și salvare, a declarat că "sunt mai multe persoane decedate".

"Avalanșa a fost una semnificativă și a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămâne periculoasă", a anunțat primarul localității Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.

În cursul nopții, echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cu câteva ore înainte de avalanșă, hotelul Rigopiano a postat pe Facebook un mesaj în care anunța că liniile telefonice nu funcționează din cauza vremii rele.

Câteva ore mai târziu, un cuplu rămas blocat în hotel a reușit să ceară ajutor autorităților din Peninsulă: "Ajutor, ajutor! Murim de frig!", este singurul mesaj trimis din partea celor care ulterior au fost dați dispăruți. Autoritățile spun că avalanșele au fost cauzate de cele patru cutremure de peste 5 grade care au zguduit, miercuri, Italia.

În total, peste 30 de cutremure s-au produs în numai 12 ore, în această țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4701 secunde