Israelul a bombardat ținte ale regimului sirian ca răspuns la o serie de tiruri

91
Israelul a bombardat ținte ale regimului sirian ca răspuns la o serie de tiruri - war-1498454711.jpg

Articole recomandate

Armata israeliană a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a lovit ținte ale regimului sirian ca represalii la o serie de proiectile care au căzut pe Înălțimile Golan, al doilea incident de acest fel în două zile, transmite Agerpres.ro.


Armata "a luat ca ținte două posturi de artilerie și un camion cu muniție aparținând regimului sirian", a informat aceasta într-un comunicat, subliniind că a ordonat civililor israelieni să stea departe de zonele învecinate cu localitatea siriană Quneitra, unde luptele dintre regim și rebeli sunt intense.

Sâmbătă, mai multe proiectile au fost trase dinspre Siria asupra părții din Înălțimile Golan ocupate de Israel, la care statul evreu a răspuns cu lovituri. Acestea au ucis doi soldați sirieni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Vom răspunde cu forță la orice atac împotriva teritoriului nostru sau cetățenilor noștri", a declarat duminică premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

"Observăm, de asemenea, cu mare atenție tentativele Iranului de a se stabili militar în Siria, precum și încercările sale de a înarma (mișcarea șiită) Hezbollah — prin Siria și Liban — cu arme complexe", a adăugat el.

Israelul, oficial aflat încă în stare de război cu Siria, susține că se ține la distanță de conflictul izbucnit pe teritoriul vecinului său.

În aprilie 2016, premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut că Israelul a lovit în mai multe rânduri teritoriul sirian, în special convoaiele cu arme care ar fi fost destinate Hezbollahului libanez, aliat al Iranului și regimului Bashar Al-Assad.

Israelul a anexat în 1981 partea din Platoul Golan (1.200 km pătrați) pe care o ocupa din 1967, după Războiul de Șase Zile. Această anexare nu este recunoscută de comunitatea internațională, care o consideră în continuare teritoriu sirian. În jur de 510 km pătrați rămân sub control sirian, mai scrie France Presse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9073 secunde