ISIS amenință Italia și Turcia: "Vă vom măcelări în propriile voastre case"

256
ISIS amenință Italia și Turcia:

Articole recomandate

Un luptător al Statului Islamic a publicat o filmare în care amenință cu noi atacuri teroriste asupra Italiei și Turciei și îi transmite un mesaj președintelui SUA, Donald Trump.

Bărbatul, care vorbește cu accent britanic, susține că ISIS are ca ținte în special două mari orașe: Constantinopol (vechea denumire a orașului Istanbul de astăzi) și Roma.

Filmarea ar fi fost făcută în orașul sirian Rakka, ultima fortăreață a Statului Islamic, care a pierdut teritorii importante în ultimele luni, culminând cu eliberarea orașului irakian Mosul de către forțele armatei irakiene, relatează Reuters.

"Acesta este un mesaj pentru faraonul de astăzi, Donald Trump. Voi stați cu ochii pe Rakka și Mosul, dar noi am pus ochii pe Constantinopol și Roma. Bi Idhn Allah (Cu voia lui Allah), vă vom măcelări în propriile voastre case", spune jihadistul în filmarea de 25 de secunde.

Activiștii anunță intensificarea luptelor între forțele sprijinite de coalița internațională și jihadiștii ISIS din Rakka.

Reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anunțat o intensificare a luptelor între luptătorii Forțelor Democrate Siriene (SDF), care sunt sprijiniți de către coaliția internațională a Statelor Unite, și jihadiștii Statului Islamic din bastionul Rakka - capitala de-facto a ISIS, transmite Sky News, citat de News.ro.

Cel puțin 180 de civili din zonele controlate de jihadiști au reușit să fugă, iar numărul acestora este aproximat la câteva sute de către activiștii OSDO.

Forțele Democrate Siriene (SDF) au lansat la începutul lunii iunie o ofensivă finală pentru recucerirea bastionului jihadist de la Rakka.

De asemenea, luptătorii kurzi și arabi au reușit să recucerească mai multe zone din bastionul jihadist, iar cele mai violente lupte s-au concentrat în cartierul sud-vestic Yarmouk.

Luptătorii SDF au reușit să cucerească mai multe poziții în apropierea moscheii din zona centrală a bastionului Rakka,

Un număr de 11 militanți jihadiști și-au pierdut viața luni în luptele din bastion, în vreme ce agenția Amaq a Statului Islamic a revendicat uciderea a 14 luptători ai SDF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3386 secunde