Iranul susține că a lansat două rachete cu rază medie de acțiune în Oceanul Indian

276
Iranul a lansat, cu șase luni în urmă, două rachete cu rază medie de acțiune în Oceanul Indian, în timp ce zona era supravegheată de avioane de spionaj americane, a declarat un înalt oficial iranian.
"În luna Bahman (între 21 ianuarie și 19 februarie), au fost lansate de la Semnan două rachete ale Gardienilor Revoluției, cu o rază de acțiune de 1.900 de kilometri, asupra unor ținte din Oceanul Indian", a declarat generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul forțelor aerospațiale ale unității de elită a armatei iraniene.
"(Lansarea) a avut loc în timp ce americanii se aflau în zonă (...) Am autorizat avioanele de spionaj americane să intre în zonă, dar, până în prezent, nu au spus nimic despre acest subiect", a adăugat el.
Gardienii Revoluției au încheiat recent o serie de aplicații militare, în cursul cărora au testat rachete balistice cu rază de acțiune scurtă și medie, capabile să atingă ținte aflate în Israel sau baze americane aflate în regiune.
Regimul de la Teheran afirmă că deține un arsenal de rachete cu diferite raze de acțiune și anunță cu regularitate dezvoltarea de proiectile de precizie, însă experții militari occidentali exprimă îndoieli în legătură cu veridicitatea informațiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7102 secunde