Iranul sancționează jucătoarele de biliard pentru că au încălcat codul islamic

186
Iranul sancționează jucătoarele de biliard pentru că au încălcat codul islamic - biliard-1490977415.jpg
Iranul a interzis jucătoarelor sale de biliard să participe la competiții timp de un an pentru că au ''încălcat'' codurile de conduită islamice la un turneu desfășurat în China, au anunțat autoritățile sportive.


Comisia de disciplină a Federației de bowling, biliard și box nu a dezvăluit natura presupuselor infracțiuni și a spus că va comunica ulterior numele jucătoarelor vizate, informează AFP.


''Femeile trimise la concursuri (de biliard) în China au interdicție de a participa la orice competiție internă și în afara țării timp de un an pentru că au încălcat codurile islamice'', a anunțat pur și simplu comisia, citată de agențiile de știri ISNA și Tasnim.


De la revoluția islamică din 1979, femeile iraniene trebuie să poarte un văl și li se permite să-și arate în public doar fața, mâinile și picioarele. Codul islamic interzice, de asemenea, ca femeile să danseze sau să cânte în public în prezența bărbaților care nu fac parte din familia lor.


Cele mai multe cluburi de biliard din Iran sunt rezervate bărbaților, dar unele au ore speciale pentru femei, care pot ajunge să participe la turnee naționale și internaționale.


Sancțiunea impusă jucătoarelor de biliard vine la mai puțin de două luni după anunțul făcut de Federația iraniană de șah cu privire la o posibilă măsură disciplinară împotriva a doi sportivi — frate și soră — pentru încălcarea regulilor islamice și politice.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Actual : Iran / Exerciții militare cu rachete
Pagina a fost generata in 0.3 secunde