Iranul a testat o rachetă de croazieră capabilă să poarte arme nucleare

157

Articole recomandate

Iranul a testat o rachetă de croazieră, denumită "Sumar", care este capabilă să poarte arme nucleare, în plus față de testul cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune de duminică, scrie cotidianul german Die Welt, citând surse neprecizate din domeniul informațiilor, relatează Reuters.

Potrivit agenției de presă britanice, niciun comentariu nu a fost disponibil până în prezent din partea serviciilor germane BND sau din partea autorităților iraniene.

Cotidianul german precizează că racheta de croazieră "Sumar" a fost fabricată în Iran și că a parcurs circa 600 de km la primul său test de succes cunoscut. Se crede că racheta este capabilă să poarte arme nucleare și că ea ar putea avea o rază de acțiune între 2.000 și 3.000 km, potrivit unor surse din domeniul informațiilor, citate de Die Welt.

Rachetele de croazieră sunt mai greu de contracarat decât rachetele balistice când zboară la altitudini mai joase și nu pot fi reperate de către un radar inamic, provocând confuzie cu rachetele de apărare și lovind obiective adânc în interiorul unui teritoriu inamic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5957 secunde