Irakul neagă anularea contractului de armament cu Rusia

281
Irakul neagă anularea contractului  de armament cu Rusia - armamentjpeg-1352646230.jpg
Ministrul irakian al Apărării, Sadun al-Dulaymi, a dezmințit informațiile potrivit cărora Bag-dadul tocmai a anulat un contract de armament în valoare de 4,2 miliarde de dolari cu Rusia de teamă ca înțelegerea res-pectivă să nu fi fost afectată de scandalul de corupție la nivel înalt de la Moscova, relatează al-Jazeera, preluată de RIA Novosti. 


"Înțelegerea continuă", a de-clarat al-Dulaymi, într-o conferință de presă la Bagdad.

De asemenea, el a negat că această afacere ar fi suspectă de corupție, adăugând că guvernul irakian nu a reușit, pur și simplu, să predea la timp un raport despre contractul respectiv unei comisii parlamentare însărcinate cu lupta anticorupție.

Rusia și Irakul au promovat acordul ce prevede furnizarea de elicoptere de atac rusești și sisteme mobile de apărare antiaeriană în urma vizitei de luna trecută de la Moscova a premierului irakian Nuri al-Maliki, cu ocazia căreia s-a întâlnit cu omologul său rus Dmitri Medvedev.

Anterior, purtătorul de cuvânt al premierului irakian a declarat, citat de AFP, că Irakul a anulat contractul ce prevedea achiziționarea de armament în valoare de 4,2 miliarde de dolari, de teamă ca înțelegerea să nu fi fost afectată de scandalul de corupție la nivel înalt de la Moscova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1194 secunde