Incendiu devastator într-un bloc-turn din Londra. "În turn se mai află un număr necunoscut de cadavre"

188
Incendiu devastator într-un bloc-turn  din Londra.

Articole recomandate

Pompierii nu au reușit încă să pătrundă peste tot în blocul de 24 de etaje care a ars miercuri la Londra pentru că nu pot circula decât pe axa verticală centrală a imobilului, părțile laterale nefiind considerate sigure, a declarat, ieri, șefa pompierilor londonezi, Dany Cotton. Aceasta a adăugat că în turn se mai află "un număr necunoscut" de cadavre, relatează Reuters și DPA.

Autoritățile au confirmat moartea a 12 oameni în incendiul declanșat din motive încă necunoscute în blocul de locuințe sociale construit în 1974, cunoscut ca Grenfell Tower. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Bilanțul oficial al morților rămâne 12 și, "în mod tragic, nu ne mai așteptăm să găsim niciun supraviețuitor. La cât de sever a fost incendiul ar fi un miracol absolut să mai fi rămas cineva în viață", a declarat Cotton pe postul Sky News.

Șefa pompierilor londonezi nu a putut estima numărul persoanelor care ar fi putut rămâne captive în ruinele blocului, care are 120 de apartamente și unde ar fi locuit între 400 și 600 de oameni. Ea a precizat că șaizeci de pompieri și opt mașini au rămas la fața locului. Dar "o parte din structurile interne ale clădirii nu sunt considerate sigure în acest moment, în afară de zona axei centrale, așa încât pompierii au putut urca în cursul nopții până la ultimul etaj și au efectuat o scurtă cercetare preliminară de la ușile apartamentelor."

"Nu am reușit să efectuăm căutări comprehensive și până când clădirea nu va fi declarată sigură nu vreau să risc securitatea pompierilor mei", a adăugat Dany Cotton, citată de ITV. Ea a explicat că imobilul urmează să fie examinat de ingineri de structură și specialiști în salvări urbane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4104 secunde