Încă o moarte suspectă în rândul criticilor lui Putin. Jurnalist mort după ce a fost atacat pe stradă

143
Încă o moarte suspectă în rândul criticilor lui Putin. Jurnalist mort după ce a fost atacat pe stradă - incaomoartesuspecta-1492769061.jpg

Articole recomandate

Nikolai Andruschenko, în vârstă de 73 de ani, fondator al ziarului privat Novy Petersburg, a fost spitalizat pe 9 martie, după ce a fost atacat de un grup de indivizi necunoscuți, în apropierea casei sale. Andruschenko a intrat în comă, iar joi a încetat din viață din cauza unor complicații cauzate de lovituri. 


Denis Usov, redactor al ziarului înființat de Andrushchenko a declarat pentru CNN că nimeni nu știe în mod cert cum a suferit acesta rănile care au condus la moartea lui. Tot ce se cunoaște este că "puțin înainte de acest incident, el a fost atacat în apropierea locuinței sale de niște indivizi necunoscuți, care l-au bătut și au cerut câteva documente legate de munca lui de jurnalist, legată de publicațiile sale recente."


Andrushchenko a fost găsit pe stradă de către trecători și suferise un traumatism cranian, conform afirmațiilor lui Usov.
Jurnalistul a publicat de-a lungul timpului "editoriale foarte dure" la adresa lui Vladimir Putin, însă nu era considerat drept unul dintre cel mai virulenți critici ai președintelui rus. 


Nikolai Andrushchenko a fost deputat în Consiliul Municipal din Sankt Petersburg în anii '90 și s-a concentrat asupra problemei drepturilor omului și a chestiunilor penale ca jurnalist de investigații.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0508 secunde