Igor Dodon: "2018 va fi decretat Anul Ștefan cel Mare!"

161
Igor Dodon:

Articole recomandate

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că va declara, prin decret prezidențial, 2018 drept "Anul Ștefan cel Mare", într-o conferință de presă susținută la reședința sa din Holercani, pe malul Nistrului, relatează portalul Agora.md, în contextul în care doctrina moldovenismului promovată de actualul președinte moldovean este centrată pe personalitatea domnitorului Ștefan cel Mare, prezentat ca "domnitor moldovean". 


"Am pregătit deja decretul, urmează doar să-l semnez. Anul 2018 va fi declarat «Anul Ștefan cel Mare»", a afirmat Dodon, adept al doctrinei moldovenismului, un curent de sorginte sovietică, prin care se încearcă să se demonstreze că moldovenii sunt un popor diferit de cel român. 


În același context, Dodon a declarat că va bloca promulgarea reformei guvernului inițiată de democrații aflați la putere. El a sugerat că această inițiativă ar putea trece doar în anumite condiții, referindu-se la un eventual troc ce ar viza introducerea Istoriei Moldovei și a "limbii moldovenești", întrebat fiind de o jurnalistă din Transnistria pentru ce grafie va opta în cazul reglementării conflictului transnistrean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8596 secunde