Hosni Mubarak, fostul președinte egiptean, a fost eliberat

208
Hosni Mubarak, fostul președinte egiptean, a fost eliberat - mubarak-1489584519.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al Egiptului, Hosni Mubarak, a fost eliberat din închisoare. Procurorii pot contesta eliberarea.


Parchetul de la Cairo a acceptat punerea în libertate a fostului președinte egiptean Hosni Mubarak, achitat la începutul luni martie de către Curtea de Casație. Mubarak fusese acuzat de uciderea a sute de manifestanți în 2011, în cursul revoltei care a provocat îndepărtarea lui de la putere.


De la arestarea sa în 2011, Mubarak și-a petrecut cea mai mare parte a timpului într-un spital militar, în regim de arest la domiciliu. El a fost condamnat la închisoare pe viață în iunie 2012, dar instanța a dispus rejudecarea cazului.


În noiembrie 2014, un alt tribunal care îl rejudeca a decis în cele din urmă abandonarea acuzațiilor aduse fostului președinte egiptean, însă Parchetul a făcut recurs.


La 2 martie, Curtea de Casație a confirmat renunțarea la acuzații. Aceasta a fost ultima procedură judiciară care îl vizează pe Hosni Mubarak, care timp de 30 de ani și-a condus țara cu mână de fier.


Mubarak are 88 de ani și este grav bolnav. De la arestare și-a petrecut cea mai mare parte din timp într-un spital militar din Cairo, unde se află și în prezent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4114 secunde