Hollande și Merkel: Dineu de adio și "amical" la Berlin

169
Hollande și Merkel: Dineu de adio și

Articole recomandate

La 15 mai 2012, în aceeași seară în care fusese învestit, Francois Hollande o întâlnea pentru prima oară pe Angela Merkel la Berlin, iar cinci ani mai târziu, pe punctul de a părăsi puterea, el a reîntâlnit-o, luni, pentru un dineu de adio în capitala germană, potrivit France Presse.

"Cancelarul voia să salute ceea ce noi am făcut împreună în timpul crizei euro, în problema Greciei, în cazul Ucrainei și al climatului, precum și în cazul atâtor altor evenimente care ne-au apropiat considerabil", a declarat Hollande.

A fost un "dineu amical" tete-a-tete, singurii martori fiind doi translatori, la Paris-Moskau, un local situat la mică distanță de cancelaria federală.

Cei doi conducători, potrivit lui Hollande, au întreținut în acești ultimi ani o "relație de încredere care a putut fi afectuoasă în condiții dramatice, precum atentatele din 2015 și prăbușirea avionului Germanwings".

Cu ocazia întrevederii, Angela Merkel i-a oferit oaspetelui său francez un album de fotografii, unele inedite.

Săptămâna viitoare, va fi rândul lui Emmanuel Macron să-și consacre, la fel ca Francois Hollande în 2012, prima vizită în străinătate în calitate de președinte cancelarului german. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6755 secunde