Gruparea teroristă ISIS amenință din nou Balcanii

182
Gruparea teroristă ISIS amenință din nou Balcanii - isis-1500023710.jpg

Articole recomandate

Gruparea teroristă Stat Islamic a amenințat din nou Balcanii în ultimul număr al publicației lor de propagandă și de recrutare "Rumiyah", informează vineri agenția de presă MIA.


Gruparea jihadistă îi îndeamnă pe toți susținătorii să-i ucidă pe cei care "nu se supun legilor lui Allah", însoțind acest îndemn cu o fotografie a marelui muftiu din Bosnia și Herțegovina, Husein Karazovic, și a adjunctului său, Hussein Smajic, pe care îi consideră "impostori ai islamului și lideri ai comunității non-islamice".

Astfel, organizația teroristă ISIS le cere susținătorilor săi să-i ucidă pe cei doi și să le distrugă trupurile în explozii, în fața soțiilor și copiilor lor. "Vărsați sângele lor impur, lăsați-l să curgă pe străzile Balcanilor", se poate citi în text.

Lansată în septembrie 2016, "Rumiyah" este ultima publicație de propagandă și de recrutare a SI. Aceasta înlocuiește publicația anterioară a organizației teroriste, "Dabiq", după ce jihadiștii au pierdut controlul asupra orașului cu același nume din nordul Siriei. Fiecare număr al revistei este publicat lunar în mediul online, fără notificări prealabile, prin intermediul unor conturi Twitter ce aparțin membrilor SI. Ulterior, acesta este distribuit și către Facebook, Telegram sau pe bloguri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9739 secunde