Grecia, măsură dură împotriva imigranților

157
Grecia, măsură dură împotriva imigranților - greciamasuraimigranti-1464008381.jpg

Articole recomandate

Autoritățile elene intenționează să evacueze, azi, tabăra suprapopulată Ido-meni de la frontiera cu Macedonia, transmite AFP, preluând postul de televiziune Mega, care citează surse din cadrul poliției.

Potrivit acestora, forțe de poliție suplimentare au fost trimise de la Atena pentru operațiunea de relocare a celor 8.500 de migranți înghesuiți în această tabără, în condiții mizere.

O sursă de poliție a confirmat pentru AFP că o operațiune se află în pregătire, dar nu a confirmat că aceasta va avea loc marți.

Potrivit unei alte surse din cadrul poliției, întăririle au fost trimise pentru "a preveni reacțiile negative ale unei minorități de migranți" și "a se evita eventualele surprize". Ea a refuzat însă să confirme că o evacuare prin forță este iminentă.

Aceeași sursă a indicat că nu va fi vorba despre o evacuare totală a taberei și că eforturile de mutare a migranților în centre mai organizate vor continua.

"În ultimele două săptămâni, a avut loc o evacuare «blândă»’ adică prin persuasiune, ceea ce a permis plecarea a 2.500 de persoane, iar operațiunea va continua", a declarat polițistul grec.

Mii de refugiați au rămas blocați în tabăra de la Idomeni, la frontiera macedoneană, după închiderea rutei balcanice.

De mai multe săptămâni, refugiați încearcă să forțeze granița, fiind respinși de armata și poliția macedonene. Luna trecută, circa 260 dintre ei au fost răniți de tiruri cu gaze lacrimogene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4847 secunde