Franța, îngenunchiată de un nou atentat terorist. ISIS revendică atacul

150
1
Franța, îngenunchiată de un nou atentat terorist. ISIS revendică atacul - atentatfranta-1492768872.jpg

Articole recomandate

Un polițist a fost ucis, iar alți doi răniți joi seara, într-un atac armat pe Champs-Elysée, la Paris. Autorul atacului a fost împușcat mortal. 


Încă nu se știe dacă bărbatul a acționat singur sau a avut complici. În locuința principalului suspect s-ar fi găsit mesaje schimbate cu alți extremiști islamiști în care afirma că va ucide polițiști. Atacul a fost revendicat de organizația Stat Islamic la scurt timp după ce președintele francez Francois Hollande declara că principala pistă luată în calcul este aceea a unui act de terorism.


Poliția franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs Elysee.


Potrivit mandatului de arestare, bărbatul a venit joi cu trenul în Franța, din Belgia. Mandatul de arestare avertizează că suspectul este periculos. Statul Islamic a revendicat atentatul de la Paris prin intermediul organului său de propagandă Amaq, confirmând că atacul a fost comis de un belgian al cărui nume ar fi Abu Yousef al-Belgiki.


Francois Hollande a avut o întâlnire de urgență la palatul Elysee cu premierul Cazaneuve și cu ministrul de Interne. 


Președintele francez a declarat că principala pistă în anchetă este cea a unui atac terorist.


O turistă a fost rănită în timpul schimbului de focuri, potrivit Le Figaro. Femeia, a cărei naționalitate nu a fost dezvăluită, ar fi primit un glonț în genunchi.


O primă imagine cu principalul suspect de comiterea atacului de pe Champs-Elysees a fost făcută publică. Acesta s-ar umi Youssef El Osri și ar fi ajuns în Franța din Belgia. El se afla deja în atenția autorităților franceze, întrucât existau indicii că ar fi un islamist radical care ar putea pregăti atentate.


Polițiștii au descins la locuința sa la scurt timp după atacul de pe Champs-Elysees și au găsit acolo mesaje pe Telegram în care spunea că intenționează să ucidă agenți de poliție. 


Telegram este o platformă folosită deseori de teroriști ca mijloc de comunicare. Pe rețelele de socializare a apărut informația că organizația teroristă Stat Islamic ar fi revendicat atacul de la Paris.




Comentează știrea

Satra ambulanta
23 aprilie 2017
Musulmanii

Asa se intampla cand tolerezi tiganoii.Asa le trebuie iubitorilor de arabi musulmani.Pacat de oamenii aia simplii,care-au murit aiurea,pentru ca in U.E trebuie sa iubim ciorile.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1373 secunde