François Hollande: Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța va aduce o alegere europeană

140
François Hollande: Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța va aduce o alegere europeană - hollanderoibna-1493484986.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, François Hollande, a declarat sâmbătă că al doilea tur al alegerilor prezidențiale din țara sa va aduce o alegere europeană și a insistat că francezii au numai de câștigat din rămânerea în Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit agerpres.


În competiția care îi opune pe fostul ministru socialist , acum independent repoziționat la centru, Emmanuel Macron și pe lidera extremei drepte, Marine Le Pen, vom vedea dacă francezii se tem de o ieșire din Uniunea Europeană, consideră Hollande, făcând aluzie la programul politic al lui Marine Le Pen, din care totuși aceasta din urmă tocmai a exclus ideea părăsirii zonei euro.


"Francezii au numai de câștigat din rămânerea în Uniunea Europeană. Și din acest punct de vedere este adevărat că scrutinul din 7 mai este o alegere europeană", a mai spus Hollande înaintea summitului european extraordinar dedicat Brexitului, ultimul la care el participă în calitate de președinte.


Referindu-se la Brexit, președintele francez a susținut încă o dată că ieșirea Marii Britanii din UE va avea un cost pentru această țară și că "Europa va ști cum să-și apere interesele" la negocierile cu guvernul de la Londra.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6624 secunde