Fostul premier Valls anunță că va candida la parlamentare din partea mișcării lui Macron

157
Fostul premier Valls anunță că va candida la parlamentare din partea mișcării lui Macron - fostul-1494328384.jpg

Articole recomandate

Fostul prim-ministru socialist francez Manuel Valls a anunțat, ieri, că va candida din partea mișcării președintelui ales, Emmanuel Macron, la alegerile parlamentare din luna iunie, și nu a Partidului Socialist, pe care îl consideră fără viitor, transmit Reuters și EFE.

"Voi fi candidat al majorității prezidențiale și doresc să mă înscriu în această mișcare", a declarat Valls, la postul de radio RTL. "Partidul Socialist este mort, nu și valorile sale", a adăugat fostul prim-ministru, precizând că nu se teme de o excludere din această formațiune, al cărei membru intenționează să rămână.

Invitat la postul Europe 1, purtătorul de cuvânt al lui Macron, Benjamin Griveaux, a declarat că fostul premier "nu a fost învestit de comisia de învestitură" a mișcării. "Ar fi trebuit să-și depună candidatura la fel ca toți ceilalți, pentru că regula este aceeași pentru toți. Dacă nu îți depui candidatura, nu poți fi învestit de En Marche! Îi mai rămân 24 de ore", a indicat purtătorul de cuvânt.

Președintele ales la Franței, Emmanuel Macron, a demisionat, luni, de la conducerea mișcării politice pe care a înființat-o în urmă cu un an, "En Marche!". Aceasta își va schimba numele în "La Republique en Marche" în vederea alegerilor parlamentare de pe 11 și 18 iunie, pentru a se structura mai mult ca un partid tradițional, a anunțat secretarul general al formațiunii, Richard Ferrand. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3244 secunde