Fenomene extreme. Ninsori abundente în Afganistan și Pakistan

253
Fenomene extreme. Ninsori abundente în Afganistan și Pakistan - fenomeneextreme-1486393165.jpg

Articole recomandate

Zeci de persoane au decedat în Afganistan și Pakistan în ultimele zile din cauza masivelor căderi de zăpadă care au afectat numeroase regiuni din cele două țări și au condus la închi-derea unor importante căi de acces, potrivit Reuters.

În Afganistan, ninsorile abundente au așternut un strat gros de zăpadă în capitala Kabul, iar în nordul Badakhshan 19 persoane au decedat în ultimele două zile și 17 au fost rănite în urma producerii de avalanșe, a prăbușirii unor acoperișuri și a accidentelor din trafic, după cum a declarat Naweed Frotan, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei. Acesta a precizat că autoritățile fac eforturi pentru a ajunge în cel puțin 12 districte din Badakhshan, care sunt complet izolate.

De cealaltă parte a graniței, în Pakistan, cel puțin 9 persoane, inclusiv copii, și-au pierdut viața în urma producerii unei avalanșe în districtul Chitral. 14 locuitori se află încă prinși sub dărâmături, potrivit reprezentantului districtual Syed Maghferat Shah.

"Până acum salvatorii au recuperat 9 trupuri neînsuflețite", a spus acesta precizând că eforturile de salvare sunt în desfășurare.

Ninsorile au produs haos pe principalele drumuri din Afghanistan, inclusiv pe autostrada Kabul-Kandahar unde polițiștii și soldații au salvat la timp toți oamenii din circa 250 de mașini și autobuze rămase blocate din cauza viscolului, după cum a declarat Jawid Salangi, purtător de cuvânt pentru regiunea Ghazni, unde stratul de zăpadă măsoară circa doi metri.

"Unele persoane au fost duse în casele localnicilor și în unele unități ale armatei și poliției", a precizat acesta adăugând că autoritățile se așteaptă ca drumul să se redeschidă rapid.

Și trecătoarea Salang, din nordul Kabul, a fost închisă pe perioadă nedeterminată din cauza stratului de doi metri și jumătate de zăpadă ce s-a așternut în această zonă, conform reprezentantului poliției, Rajab Salangi, care supraveghează regiunea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3817 secunde