Facebook, interzis agresorilor sexuali timp de 30 de ani

134
Facebook, interzis agresorilor sexuali timp de 30 de ani - agresoriisexualisifacebook-1488199307.jpg

Articole recomandate

În Carolina de Nord, persoanele care au fost condamnate pentru agresiuni sexuale sunt obligate să se înscrie în programe de monitorizare speciale și, de asemenea, le este interzis să se înregistreze pe orice rețea de socializare timp de 30 de ani.

Josh Stein, procurorul general al statului Carolina de Nord, susține că agresorii se folosesc de rețelele de socializare pentru a aduna informații despre potențialele victime cu vârste sub 18 ani, regula fiind menită să stopeze numărul de ilegalități.

"Aceștia află date despre familiile victimelor, hobby-uri, preferințe personale, cum și unde își petrec timpul liber etc.", susține Stein.

Chiar dacă aceștia nu au recidivat după îndeplinirea sentinței, ei sunt obligați să respecte regulile privind înregistrarea în programul special dedicat agresorilor de acest fel, precum și un set clar de restricții, printre care păstrarea distanței față de minori și neimplicarea în activități ce implică minori.

De asemenea, domiciliul trebuie ales departe de instituții de învățământ și, în unele cazuri, se impune evitarea parcurilor.

În urma acestei decizii, încă 13 state s-au solidarizat cu procurorul șef din Carolina de Nord.

În Statele Unite există circa 850.000 de indivizi cu antecedente de agresiuni sexuale, iar 20.000 dintre ei sunt din Carolina de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6118 secunde