Șeful armatei americane a început o vizită în China

365
Șeful armatei americane a început o vizită în China - mikemullen-1310299366.jpg
Amiralul Mike Mullen, șeful Statului Major Interarme, a început duminică o vizită în China destinată ameliorării relațiilor adesea tensionate dintre cele două puteri militare, relatează NewsIn.
Mullen se află în China la invitația omologului său, generalul Chen Bingde, șeful Statului Major al Armatei Populare, care, la rândul său, a vizitat SUA în luna mai. Cei doi au programate convorbiri luni, la Beijing.
Este prima vizită de acest gen pe care amiralul Mullen o face în decurs de patru ani. El a spus că Wahingtonul și Beijingul ar trebui să-și construiasă o "încredere strategică".
În 2010, Beijingul și-a revizuit contactele militare cu Washingtonul în reacție la vânzarea de armament american către Taiwan, insulă pe care China o privește ca parte a teritoriului său.
Pe de altă parte, și SUA și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea în legătură cu amploarea pe care o iau capabilitățile militare ale Chinei și cu atitudinea din ce în ce mai fermă pe care Beijingul o adoptă în disputele teritoriale pe care le are în Marea Chinei de Sud.
De altfel, SUA sunt decise să-și mențină prezența militară în Asia, Washingtonul fiind îngrijorat că aceste dispute ar putea duce la un conflict serios, a spus amiralul Mullen.
China a avut în ultimele luni neînțelegeri cu Filipine și Vietnamul.
"Îngrijorarea pe care o am, printre altele, este că aceste incidente ar putea duce la un calcul greșit și la o evoluție pe care nimeni nu a anticipat-o", a spus amiralul. "Avem o prezență de durată aici, avem o responsabilitate de durată. Căutăm să susținem ferm o rezolvare pașnică a acestor diferende", a adăugat Mullen.
Șase țări au dispute teritoriale în Marea Chinei de Sud, care este bogată în resurse petroliere și de gaz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4636 secunde