Donald Trump, dat în judecată de orașul Chicago

130
Donald Trump, dat în judecată de orașul Chicago - donaldtrump-1502118443.jpg

Articole recomandate

Chicago va da în judecată Administrația Trump pentru amenințările venite dinspre Washington cu privire la refuzul acordării de fonduri pentru siguranța publică pentru așa-zisele "orașe sanctuar", potrivit site-ului agenției de presă Reuters.

Anunțul a fost făcut duminică de către primarul orașului Chicago, Rahm Emanuel. Termenul oraș-sanctuar nu are o definiție oficială. Este vorba de municipalități unde autoritățile locale refuză cooperarea cu cele federale în acțiunile împotriva imigranților ilegali. Unele orașe eliberează pentru aceștia acte de identitate valabile pe plan local.

Acest anunț vine la mai puțin de două săptămâni după ce Jeff Sessions, procurorul general al SUA, a declarat că Departamentul de Justiție va bloca anumite finanțări pentru orașele sanctuar, cu excepția cazului în care administrațiile locale vor permite accesul nelimitat pentru autoritățile de imigrare în închisorile locale și cu condiția de a notifica cu 48 de ore înainte de eliberarea oricărei persoane ce încalcă normele de imigrare.

"Chicago nu va permite ca ofițerii de poliție să devină pioni în dezbateri politice. Chicago nu va permite ca drepturile locuitorilor să fie înstrăinate și să le fie violate drepturile fundamentale. Și Chicago nu va renunța niciodată la renumele de oraș primitor", a adeclarat Emanuel într-o conferință de presă.

Rahm Emanuel a adăugat că procesul ar împiedica Administrația Trump să stabilească un precedent periculos, care ar putea fi folosit și pentru blocarea altor fonduri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde