Donald Trump, criticat dur, după ce a insistat că-l respectă pe Putin

244
Donald Trump, criticat dur, după ce  a insistat că-l respectă pe Putin - trumpp-1486392710.jpg

Articole recomandate

Președintele Donald Trump a reușit să genereze, duminică noaptea, un nou val de critici dure, atât din partea democraților, cât și a republicanilor, după ce a minimalizat asasinarea politică a unor lideri ai opoziției ruse, precum și invazia rusă din Ucraina, refuzând să se distanțeze de Vladimir Putin și susținând că poartă numai respect pentru liderul Rusiei, transmite France Presse, potrivit News.ro.

"Îl respect. Bine, eu respect foarte mulți oameni, dar asta nu înseamnă că mă voi înțelege cu ei", a declarat președintele american într-un interviu pentru Fox News.

De asemenea, președintele american a evitat să condamne asasinarea unor jurnaliști și disidenți din Rusia la posibila comandă politică a Kremlinului.

"Avem și noi o mulțime de ucigași. Crezi că țara noastră este inocentă? Uită-te la ce am făcut și noi. Am comis o grămadă de erori", a completat Donald Trump.

Republicanul Mitch McConnell se numără printre primii politicieni americani care l-au criticat pentru declarații pe președintele Statelor Unite.

"Nu cred că există vreo echivalență între acțiunile luate de Rusia și cele luate de Statele Unite. El este un fost agent KGB. Vorbim de un bătăuș care nu a fost ales în urma unor alegeri considerate credibile de cei mai mulți oameni", a subliniat liderul republicanilor din Senat.

Între timp, un ex-ambasador american în Rusia a catalogat drept "dezgustătoare" comentariile făcute de Donald Trump.

"Este dezgustătoare și incorectă echivalența morală pe care Trump continuă să o tragă între Statele Unite și Putin", a scris Michael McFaul pe Twitter.

Republicanii i-au cerut deja președintelui american să se distanțeze de Vladimir Putin. Însă, se pare că asemenea apeluri nu au avut niciun impact asupra liderului Statelor Unite.

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a refuzat să-l condamne pe liderul rus, precizând că este în interesul Statelor Unite dezvoltarea unor relații mai bune cu Kremlinul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4475 secunde