Donald Trump a înrăutățit imaginea Statelor Unite în lume. Doar în două țări se bucură de încredere

153
Donald Trump a înrăutățit imaginea Statelor Unite în lume. Doar în două țări se bucură de încredere - trump-1498577181.jpg

Articole recomandate

Imaginea Statelor Unite a avut de suferit în contextul în care comunitatea internațională pune în discuție leadershipul noului președinte american Donald Trump, relevă un studiu publicat de Pew Research Center.


O medie de 22% dintre persoanele intervievate în 37 de țări are încredere în faptul că Trump va face ceea ce este corect în afacerile internaționale potrivit acestui studiu, publicat, luni, de centrul cu sediul la Washington. 64% dintre votanți își exprimau încrederea în Barack Obama la finalul președinției sale, în ianuarie.


Unii dintre cei mai apropiați aliați ai Statelor Unite în Europa și Asia înregistrează unele dintre cele mai puternice declinuri în încrederea pe care i-o acordă președintelui american pe scena mondială. Potrivit acestui studiu, Trump se bucură de o încredere mai mare ca Obama doar în două țări - Rusia și Israel, potrivit news.ro. O medie de 16% susține planul lui Trump de a ridica un zid la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, o promisiune primită cu o opoziție puternică în Mexic, în întreaga Americă Latină și în Europa. În niciuna dintre țările cuprinse în studiu zidul nu este susținut de o majoritate


Rusia este singura țară în care studiul constată o îmbunătățire importantă a imaginii pe care o are despre Statele Unite. Nivelul rușilor care au o imagine favorabilă despre Statele Unite a crescut de la 15% în 2015 la 41% în 2017, potrivit news.ro. 


O medie de 55% dintre respondenți îl consideră pe Trump un lider putenic în țările cuprinse în anchetă, inclusiv în cele în care nivelul încrederii este scăzut, iar aroganța este una dintre trăsăturile cele mai frecvent atribuite lui Trump.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6136 secunde