Dodon nu-și lasă soldații la exerciții militare comune în România

195
Dodon nu-și lasă soldații la exerciții militare comune în România - igordodon-1486562179.jpg

Articole recomandate

Președintele Igor Dodon nu a semnat decretul privind detașarea unui grup de militari moldoveni în vederea participării la un exercițiu militar, în aceste zile, în România, relatează portalul Deschide.md, citând o declarație făcută în acest sens chiar de liderul moldovean, după întrevederea avută marți cu adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller, în cadrul vizitei sale la Bruxelles.

"O astfel de solicitare (n.r. - privind detașarea contingentului militar) se află pe masa președintelui. Am cerut argumente suplimentare. Vom vedea care sunt argumentele de participare la o misiune în România. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnăm sau nu. Să vedem pentru ce să meargă acolo", a declarat Dodon, care a spus că mai întâi trebuie desemnat un titular la Ministerul Apărării, apoi "să vedem cum procedăm".

Militari ai armatei Republicii Moldova au participat activ până în prezent la exerciții militare în statele vecine, România și Ucraina, notează Deschide.md, citată de Agerpres.

Ministerul moldovean al Apărării a rămas fără ministru, după ce Igor Dodon l-a demis, la 27 decembrie, pe Anatol Șalaru, la inițiativa președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Liberalii au solicitat ca funcția vacantă la șefia instituției să revină ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, însă Dodon susține că la conducerea ministerului trebuie să vină un "profesionist și un patriot".

În cadrul întrevederii cu secretarul general adjunct al NATO, Dodon a declarat că nu este momentul oportun pentru a deschide acum un Birou NATO la Chișinău și a cerut, totodată, Alianței să semneze un acord prin care să recunoască statutul permanent de neutralitate a republicii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3477 secunde