Președintele turc Recep Erdogan acuză:

"Doamna Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dvs.?"

241

Articole recomandate

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a acuzat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, de susținerea "teroriștilor", avertizând că va da Olanda în judecată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, replica Berlinului fiind că nu acceptă "provocările". 


"Doamnă Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră? De ce nu luați măsuri?", a declarat Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat presei turce, acuzând Berlinul că ar fi ignorat 4.500 de dosare ale unor presupuși teroriști, transmise de Ankara. 


"Doamnă Merkel, susțineți teroriști?", a adăugat Erdogan, citat de postul BFMTV. "Germania oferă în mod crud susținere terorismului", a subliniat Erdogan. 


Guvernul Germaniei consideră "aberante" afirmațiile președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și nu va acepta aceste "provocări", a reacționat Berlinul. 


"Acuzațiile făcute de Recep Tayyip Erdogan sunt în mod clar aberante. Cancelarul Angela Merkel nu intenționează să participe la un concurs de provocări", a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei. 


Recep Tayyip Erdogan a declarat în mai multe rânduri că Germania oferă protecție unor militanți ai organizației insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și unor indivizi implicați în complotul militar din Turcia, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4451 secunde