Divorț în trei secunde, fără nicio formalitate...

151
Divorț în trei secunde, fără nicio formalitate... - divort-1494587324.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă a Indiei va examina practica de divorț instantaneu numită "Triplul Talaq", pentru a stabili dacă aceasta este legată numai de religie, divorțul instantaneu fiind o practică destul de controversată, în special în țările islamice.


India este una dintre țările unde un bărbat musulman poate divorța instantaneu de soția lui, în mai puțin de un minut. Trebuie să spună doar de trei ori cuvântul "Talaq", care înseamnă "Divorț", și căsătoria celor doi încetează din acel moment, informează bbc.com. 


Activiștii pentru drepturile omului și ale familiei consideră că această practică este "discriminatorie". 
Mai multe grupuri musulmane s-au opus intervenției justiției în chestiunile religioase tradiționale, chiar dacă mișcarea a fost susținută și de actualul premier indian, Narendra Modil, care consideră această practică religioasă a divorțului ca fiind neconstituțională.


Organizațiile musulmane care susțin această practică afirmă că totul este o chestiune de soartă și lege personală și că justiția nu ar avea competență să judece astfel de cazuri. De ani întregi, femeile musulmane din India au cerut să fie interzisă această practică pe care o consideră ca fiind abuzivă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4631 secunde