Efectele Brexitului

Directorii de companii din Marea Britanie vor să-și mute sediile în afara țării

203
Directorii de companii din Marea Britanie vor să-și mute sediile în afara țării - brexit-1474981053.jpg

Articole recomandate

Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană i-a făcut pe mai bine de trei sferturi dintre șefii companiilor mari să spună că iau în considerare mutarea sediilor operațiunilor în afara Marii Britanii, potrivit unui studiu realizat de KPMG. 


Aproximativ 72% dintre cei 100 de lideri de business implicați în studiu au spus că au votat pentru rămânerea UK în UE în cadrul referendumului din iunie. 69 dintre aceștia sunt optimiști că economia britanică va crește pe parcursul anului viitor, în timp ce 73% dintre ei și-au exprimat încrederea că și companiile lor vor crește. 76 dintre CEO au spus că se gândesc să își mute business-ul din Anglia. 


"Șefii companiilor reacționează la incertitudine cu planuri de contingență", a spus președintele KPMG din Marea Britanie, Simon Collins. 


"Peste mai bine de jumătate dintre ei consideră că abilitatea Marii Britanii să facă afaceri va fi afectată după ce va părăsi Uniunea Europeană, așa că mulți CEO consideră că este important să aibă puse la cale scenarii diferite pentru a face față acestui impact", a adăugat el. 


Studiul sugerează că premierul Theresa May are de lucru pentru a păstra business-urile în Marea Britanie și trebuie să negocieze un nou acord cu UE, care să oprească imigrația, precum și să păstreze relațiile comerciale strânse cu cei 27 de membri. 


Înainte de votul din 23 iunie, ministrul de Finanțe de la vremea respectivă, George Osborne, a spus că părăsirea Uniunii Europene ar pune în pericol 820.000 de job-uri din Marea Britanie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5693 secunde