Cum a fost Rusia la un pas să intre în NATO. Discuțiile, între Putin și Bill Clinton

152
Cum a fost Rusia la un pas să intre în NATO. Discuțiile, între Putin  și Bill Clinton - rusianato-1497351180.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că i-a sugerat fostului președinte american Bill Clinton să ia în considerare posibilitatea ca Rusia să adere la NATO, într-un interviu acordat regizorului american Oliver Stone, The Putin Interviews, în patru episoade, care a început să fie difuzat luni seara de postul american de televiziune Showtime (grupul CBS), relatează agenția de presă TASS.

"Îmi amintesc una din ultimele noastre întâlniri cu președintele Bill Clinton pe când era șeful administrației americane. El a venit la Moscova și în cadrul discuțiilor am spus: «Poate ar fi de luat în considerare varianta ca Rusia să poată adera la NATO». Clinton mi-a răspuns: «Ei bine, eu nu sunt împotrivă»", a evocat Putin, adăugând că în acel moment «întreaga delegație americană a devenit foarte nervoasă»".

La propunerea lui Oliver Stone ca Rusia să adere în prezent la NATO, președintele rus a izbucnit în râs, consemnează agenția de presă TASS.

"Înțelegeți de ce partenerii noștri au devenit nervoși? Pentru că în cazul în care Rusia ar adera la NATO, ea va avea întotdeauna propria voce. Noi nu vom permite să fim manipulați, dar așa ceva prietenii noștri americani nici în gând nu admit", a afirmat șeful statului rus.

El a calificat NATO drept un instrument de politică externă al SUA, în care nu există "aliați", ci doar "vasali", potrivit TASS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1504 secunde