Criza din Golf. "Răul a fost lăsat în urma noastră"

172
Criza din Golf.

Articole recomandate

Au fost făcute progrese pentru a rezolva criza dintre Qatar și vecinii săi de la Golful Persic care a făcut obiectul unei întâlniri a mai multor oficiali americani de rang înalt, a afirmat, ieri, Departamentul de Stat de la Washington, citat de AFP. 


"Aș spune că suntem optimiști și că răul a fost lăsat în urma noastră", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert. 


Anterior, secretarul de stat Rex Tillerson s-a întâlnit cu omologul său saudit, Adel al-Jubeir, al cărui guvern acuză Qatarul că sprijină grupări extremiste și a închis granițele cu vecinul său. 


Rex Tillerson și secretarul Apărării, Jim Mattis, au avut numeroase discuții telefonice cu omologii lor de la Golful Persic pentru a încerca să reducă tensiunile dintre Arabia Saudită și Qatar, care găzduiește o importantă bază aeriană americană. 


Heather Nauert a refuzat să precizeze dacă Washingtonul consideră că Doha este un susținător al terorismului sau dacă închiderea de către Riad a granițelor sale cu Qatarul și interdicția pentru avioanele acestei țări de a intra în spațiul aerian saudit reprezintă o blocadă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.742 secunde