Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă. "Îi testează vigilența lui Trump!"

181
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă.

Articole recomandate

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare" ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, transmite AFP.

Potrivit agenției citate, consultată de Agerpres, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07.55, duminică (22.55 GMT, sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei, denumită de sud-coreeni Marea de Est.

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri, iar apoi a căzut în mare, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "Tipul exact al acestei rachete balistice trebuie încă să fie determinat", a adăugat el.

Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, armata Coreii de Sud apreciază că Phenianul ar fi putut testa o rachetă cu rază medie de acțiune Musudan.

Pentru Ministerul Apărării de la Seul, tirul de duminică "vizează să atragă atenția mondială spre Coreea de Nord, evidențiind capacitățile sale nucleare și în domeniul rachetelor".

Acesta este primul tir cu rachetă balistică efectuat de regimul nord-coreean după alegerea lui Donald Trump la președinția SUA.

v v v

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică cu rază medie sau intermediară de acțiune și nu o rachetă intercontinentală așa cum a amenințat, recent, Phenianul, a precizat, ieri, Comandamentul Strategic al SUA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.618 secunde