Consumatorii vor putea returna ceapa degerată și cartofii găunoși

459
Consumatorii vor avea drepturi mai mari la achiziționarea produselor alimentare. Recenta ordonanță de urgență aprobată de guvern pune ordine în relația dintre ei, vânzători și producători.
Astfel, conform noilor prevederi, producătorul trebuie să informeze despre denumirea produsului și a producătorului, cantitatea, termenul de valabilitate, principalele caracteristici tehnice și calitative, compoziția, aditivii folosiți, modul de utilizare, transport, depozitare, conservare sau păstrare și contraindicații.
Produsele se vor comercializa numai în cadrul termenului de valabilitate și este interzisă modificarea acestuia pe etichetă, pe ambalaj sau în documentele însoțitoare.
Consumatorii vor putea returna ceapa degerată și cartofii găunoși. Ei au dreptul de a le pretinde vânzătorilor înlocuirea gratuită a produselor, precum și despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficiențelor constate în cadrul termenului de valabilitate.
Producătorii sunt obligați să folosească, în activitatea de producție și depozitare, spații corespunzătoare, să oprească livrările, respectiv să retragă de pe piață și/sau de la consumatori produsele care nu îndeplinesc caracteristicile prescrise și care ar putea afecta viața, sănătatea, securitatea ori interesul consumatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8319 secunde